Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Överlägsna finalvinnare i Linköping

Vi årets andra deltävling på Swedish Beach Tour blev det en repris på finalerna i Uppsala förra helgen, åtminstone om man ser till vilka som gick segrande ur finalmatcherna. Det blev på nytt finalvinster för Karin Lundqvist/Raqeul Ferreira, Katrineholms VK samt för brasseduon Álvari/Vitor.

Linköping bjöd tyvärr på riktigt dålig finalväder. Regn och 12-14 grader är mycket sällsynt i Brasilien och skulle det vara så kallt så är risken stor att man ställer in tävlingen. När det var dags för finaler så var det tre brasilianska spelare på plan och vädret till trots så dominerade de spelet.

I damfinalen blev det en ren repris på finalen från Uppsala. Sofia Ögren och Anna Åsberg stod återigen i final mot Karin Lundqvist och Raquel Ferreira. Fia och Anna hängde med lite bättre i första set än vad de gjort tidigare men Karin och Ragquel vann ändå komfortabelt med 2-0 (21-16, 21-9).

På herrsidan bjöd söndagen på ett nytt finalpar på Swedish Beach Tour. IKSU-paret Simon Ekbäck Nordström och Andreas Rågfeldt har sedan tidigare en tredjeplats som personbästa på touren men nu lyckades de tas sig till sin första final någonsin på Swedish Beach Tour. Och de gjorde det genom att för andra gången i tävlingen slå klubbkompisarna Björn Berg Nejc Zemljak. I finalen var det som väntat de brasilianska wild carden Álvaro/Vitor som stod för motståndet.

Brassarna var skyhöga favoriter men frågan var vad vädret skulle få för inverkan. Simon och Adde är betydligt mer vana vid tuffa väderförhållanden uppe i Umeå. När finalen väl gick igång visade dock Álvaro och Vitor att de även behärskar det nyckfulla svenska sommarvädret. Segersiffrorna blev klara 2-0 (21-14, 21-16).

Nästa tourstop är i Sundsvall den 7 juli.

Finalresultat Linköping
Karin Lundqvist/Raquel Ferreira, Katrineholms VK - Anna Åsberg/Sofia Ögren, Göteborg BC 2-0 (21-16, 21-9)
Álvaro/Vitor, BRA - Simon Ekbäck Nordström/Andreas Rågfeldt, IKSU 2-0 (21-14, 21-16)

Samtliga resultat från Swedish Beach Tour i Linköping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fler nyheter

Publicerad: 2011-06-20

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer