Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

SVT sänder Swedish Beach Tour

Det står nu klart att SVT går in och sänder de tre avslutande evenemangen på Swedish Beach Tour i sommar. Finaldagarna i Malmö, Umeå och Halmstad kommer att sändas live i SVT Play, såväl på webben som mobilt. Sändningarna kommer att omfatta två semifinaler samt dam- och herrfinal.

Swedish Beach Tour har inför sommaren gjort en satsning på webben, bl.a. genom en ny tourwebb och med en tydlig närvaro i de sociala medierna. Trots att det bara är knappt tre veckor sedan den nya tourwebben lanserades på swedishbeachtour.se har antalet besök redan ökat med över 20% jämfört med samma period 2010. Samarbetet med SVT är ytterligare ett led i satsningen på att möta tourens målgrupp via webben.

- Samarbetet med SVT Sport känns klockrent för tourens målgrupp. En målgrupp som vi tror att vi når via webben, smartphones och surfplattor snarare än via traditionell TV säger tourens vd Mattias Walfridsson.

- Via SVT Play möjliggör vi dessutom att tittarna kan titta på Swedish Beach Tour när de vill och på sina villkor, något som inte minst är bra sommartid när det traditionella tv-tittandet går ner fortsätter Walfridsson.

Tidigare har SVT framför allt sänt beachvolley i samband med OS. Nu gör man ett test för att se hur Swedish Beach Tour passar in i SVT:s utbud.

- Vi har sänt en hel del beachvolley tidigare från olympiska spel. Det är en tät och bra TV-sport som vi nu prövar vid tre tillfällen från den svenska beachtouren. SVT Play leder TV-utvecklingen på webben och blir en allt viktigare plattform för SVT Sport säger Per Yng, sportchef på SVT.

www.swedishbeachtour.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-06-21

Senast uppdaterad: 2011-06-21

Visa fler nyheter

Sponsorer