Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Hannes och Steve topp-8 i Quebec

Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson är bland de åtta bästa i World Tour-tävlingen i Quebec, Kanada, efter segrar över Estland, Australien, Spanien och Tyskland. Det här blir deras bästa gemensamma resultat på World Tour någonsin. Och bättre kan det bli.

I Quebec var Brinkborg/Gunnarsson direktkvalificerade till main draw och de tog sannerligen chansen. Under natten till lördagen slog de Erdmann/Matysik, Tyskland, med 21-19, 21-15 och avancerade till en plats bland de åtta bästa.

 

- Det här är mitt bästa resultat på World Tour någonsin. Och förhoppningsvis har vi några matcher kvar. Vi ska gå riktigt långt här, säger en glad Stefan Gunnarsson i Quebec efter segern mot Tyskland.

 

Svenskarna öppnade annars tävlingen med en tuff tresetare mot Jaani/Vesik, Estland, efter bländande blockspel av Steve i slutet av tredje set när svenskarna vände 8-11 till 16-14 i blöta förhållanden.

 

Sedan kom solen och värmen. Det blev en 0-2-förlust mot Gibb/Rosenthal, USA innan hannes och Steve slog Slack/McHugh, Australien, Mesa/Lario, Spanien, och Erdmann/Matysik, Tyskland, alla i två raka set.

 

- Det har varit tungt den senaste månaden, men fyra segrar i main draw är nytt rekord och en topp-8-placering är precis vad Hannes och Steve behöver nu, säger förbundskapten Ulric Svensson.

 

I nästa match, lördag kväll svensk tid, väntar Geor/Gia, Georgien. Vinnaren där är bland de sex bästa och spelar vidare i turneringen.

 

- Det gäller att ladda ordentligt. Det är många som inte pallar värmen här, säger Steve.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-07-22

Senast uppdaterad: 2011-07-23

Visa fler nyheter

Sponsorer