Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Hannes och Steve minst 5:a - och mer kommer

Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson har tangerat det bästa svenska resultatet på World Tour någonsin! Efter segern över Geor/Gia, Georgien, på lördagskvällen svensk tid är 5:e-platsen i hamn - och nu väntar match mot USA om att nå ännu längre.

I blåsiga förhållanden i World Tour-tävlingen i Quebec, Kanada, vann svenskarna över Georgien på ett smått otroligt imponerande sätt. Underläge i första set med 17-20 vände de till 22-20.

 

Och i andra set stod det 6-6 när Hannes och Steve tog över fullständigt och drog idrån till 21-13.

 

- Steve var kungen själv i blockspelet och Hannes kompletterade med bra försvar och kontrollerade anfall, säger förbundskapten Ulric Svensson.

 

Senare under lördagskvällen väntar Gibb/Rosenthal, USA, i matchen om att nå semifinal. Gibb/Rosenthal är just det laget svenskarna fick stryk mot i tävlingens andra omgång. I övrigt har det blivit segrar mot Estland, Australien, Spanien, Tyskland och Georgien.

 

- Fortsätter de på det här sättet kan vad som helst hända mot amerikanerna. De har mötts många gånger, men aldrig så här långt fram i tävlingen, säger Ulric.

 

5:e plats på World Tour har dessa svenska lag mäktat med förut: Berg/Dahl 3 ggr (herrar), Berg/Brinkborg 1 (herrar), Lundqvist/Ljungquist 3 (damer). Inget svenskt lag har hittills nått längre i en World Tour-tävling.

 

Alla resultat i Quebecs World Tour hittar du här Länk till annan webbplats..

Fler nyheter

Publicerad: 2011-07-23

Senast uppdaterad: 2011-07-23

Visa fler nyheter

Sponsorer