Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Kalla handen i blöta Po(o)len

Ösregn är ingen ursäkt. Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson landade hårt efter förra veckans succé i Quebec, Kanada, med att förlora första kvalmatchen och därmed åka ur World Tour-tävlingen i Stare Jablonki, Polen, under onsdagsförmiddagen.

Jämnt var det mot Tysklands Böckermann/Urbatzka, men med 21-11, 18-21, 21-19 vann tyskarna och Brinkborg/Gunnarsson är därmed nere på jorden igen efter 5:e-platsen i Quebec.

 

- Tyskarna gick för hoppserven hela matchen och missade bara tre. Sådant händer sällan, säger Rasmus Jonsson som är coach på plats i Polen den här veckan.

 

Något SM blir det ändå inte för Hannes och Steve den här veckan.

 

- Nej, alla kloka huvuden säger att det vore vansinne att spela SM med tanke på Hannes och Steves digra OS-kvalschema och de tävlingar som ligger bakom och speciellt framför. Sju matcher på tre dagar i SM är årets höjdpunkt för de flesta svenska lagen, och hade varit roligt även för Hannes och Steve, men i ett OS-kvalperspektiv och med så få lägen till återhämtning och fysträning som det ändå är under högsäsong vore det bara dumt att riskera resten av den internationella säsongen, säger förbundskapten Ulric Svensson.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-07-27

Senast uppdaterad: 2011-07-27

Visa fler nyheter

Sponsorer