Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

”Sommarens höjdpunkt”

SM-veckan i beachvolley är i full gång i Malmö. Mixedparen, veteranerna och ungdomarna spelade idag, medan seniorerna gör sitt intåg i morgon. Trots kyliga vindar och bitvis regn under torsdagen var stämningen härlig och förväntansfull.

På de tre banorna vid Ribban pågår matcher i U15-klasserna, både killar och tjejer spelar med tre spelare per lag.

- Det är tuffare med kommunikationen när vi är tre spelare på plan jämfört med när vi ställer upp i äldre åldersklasser och bara är två i laget. Vår första match fick vi inte spelet att stämma, det blev rörigt på planen. Men i nästa match gick det bättre, säger Amanda Teir som spelar i Sollentuna.

Hon står och laddar inför åttondelsfinalen tillsammans med sina lagkompisar Sofia Linderoth, Matilda Pettersson och Lovisa Olovsson. Främst är de inomhusspelare, men tycker att det är något extra med beachvolley på sommaren.

- Det är fjärde gången vi är här på SM, som bäst har vi en andraplats. Det är så skön atmosfär på beachen. Det här är ju det man ser fram emot, den roligaste tävlingen som blir en av höjdpunkterna på sommaren, säger Amanda.

Veteraner på Scania

Medan de yngre spelade på Ribbersborg höll de äldre till på Scania, där Veteran-SM avgjordes i klasserna V35 och V45.

- Det är inte så fysiskt spel längre, nu handlar det mer om det mentala, säger Ulf Zettersten som vann V45-klassen.

Nya kontakter knyts

Ett fint regn faller och vindarna är förrädiska. Diana Ekman och Ann-Marie Bredberg från Svedala står invid en av planerna och hejar på sina döttrar.

- Vi är gruppvinnarmammor, säger de och fnissar. Det roligaste med att vara här är att både vi föräldrar och barnen knyter kontakter. De lär ju känna nya spelare och det är jätteroligt.

Svedalatjejerna har åkt runt på flera turneringar i sommar, och det har gått bra för dem.

- Jag hänger med dem överallt. Det här är så roligt, även för oss föräldrar, säger Diana.

Semester med beachvolley

Sollentuna ställer upp med många lag i ungdomsklasserna. En av tränarna är Lennart Kristiansson, som under inomhussäsongen tränar tjejer tre gånger i veckan. Att sedan komma till beach-SM är en extra krydda menar han.

- För mig är det här en bra semester. Det här är ett bra arrangemang, platsen är ju jättebra med allting runtomkring, säger Lennart. 

Resultat i 3-beach Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat Veteran SM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat Mixed SM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-07-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer