Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Semifinallagen klara

Av 64 lag återstår nu bara åtta lag som är kvar i SM i beachvolley i Västra Hamnen i Malmö. Hemmahoppen är kvar på damsidan medan Uppsaladuo är borta på herrsidan.

- Vi har kunnat hålla skärpan riktigt bra idag, nu när vindarna har varit lugnare är det betydligt enklare att få igång ett bra spel med många spelbollar, säger Tora Hansson som i par med Camilla Nilsson vann både åttondel och kvartsfinal och därmed är vidare till morgondagens semifinal.

Betydelsefullt med hemmastöd

- Vi har starkt publikstöd här på hemmaplan. Det känns som om alla beachmänniskor har kommit hem till mig, säger Tora, som spelar för Malmö Beachvolley Club. Dessutom är jag stolt över att Malmö stad har satsat så mycket på hela arrangemanget, säger hon.

Direktsändningar i svtplay

Två av semifinalerna samt båda finalerna kommer att direktsändas i svtplay i morgon, söndag med start kl 12.

- Vi har sänt en hel del beachvolley tidigare från olympiska spel. Det är en tät och bra TV-sport som vi nu prövar vid tre tillfällen från den svenska beachtouren. SVT Play leder TV-utvecklingen på webben och blir en allt viktigare plattform för SVT Sport säger Per Yng, sportchef på SVT.

Expertkommentator är Simon Dahl, som spelat två olympiska spel och vunnit tourfinalen sju gånger. Han har även varit expertkommentator tidigare för TV4 och finska YLE.

Se svtplay här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Semifinaler söndag damer:

Tawhid/Oliveira – Åberg/Ögren

Lundqvist/Ferreira - Nilsson/Hansson

Semifinaler söndag herrar:

Berg/Zemljak - Bergdahl/Josias Jr. 

Jonsson/Jonsson - Bergman/Barrefalk

Resultat/spelschema damer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat/spelschema herrar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-07-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer