Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Hela världseliten till Paf Open

Beachvolleyns världsstjärnor kommer till Åland och Paf Open. I det officiella startfältet för både damerna och herrarna återfinns de regerande OS-guldmedaljörerna, världsmästarna och europamästarna. Det finns goda möjligheter till suveräna matcher.

När Paf Open drar igång är åtta av de tio högst rankade herrlagen och nio av de tio högst rankade damlagen i världen på plats för att göra upp om totalt 380ʼ000 dollar i prispengar och värdefulla OS-kvalpoäng.

Världsettor och OS-mästare till start på damsidan

På damsidan är de klarast lysande stjärnorna Misty May-Treanor och Kerri Walsh från USA som är tvåfaldigt regerande OS-guldmedaljörer och silvermedaljörer på VM i Rom tidigare i år. Men det är världsettorna och regerande världsmästarinnorna Larissa och Juliana från Brasilien som är guldfavoriter
på Åland.

– Misty och Kerri är beachvolleyns mest framgångsrika lag alla kategorier och det känns grymt coolt att de kommer till Paf Open. Personligen tror jag att Larissa och Juliana eller kinesiska världsfyrorna Xue och Zhang Xi tar hem årets tävling, säger Simon Dahl, sportchef på Paf Open.

Suveräna lag på herrsidan

På herrsidan handlar det om två lag. Regerande OS-guldmedaljörerna och världstvåorna Todd Rogersoch Phil Dalhausser från USA och regerande världsmästarna och världsettorna Emanuel och Alison från Brasilien. De har turats om att stå överst på pallen och tillsammans är de skyhöga favoriter till att bärga
guldet under Paf Open.

– När de här två lagen spelar bra så är de på en helt annan nivå än hela övriga världseliten. De kan utklassa alla andra. Phil och Alison är två monster framme vid nätduellerna, Todd och Emanuel är världens två bästa försvarare och jag hoppas på en drabbning mellan dessa lag i finalen, säger Simon.

Hemmaplan för Brinkborg/Gunnarsson  

Det ser helt klart tufft ut för hemmahoppen i Paf Open. Svenska landslaget, Hannes Brinkborg ochStefan Gunnarsson, tog en viktig femteplats i World Tour-tävlingen i Quebec för ett par veckor sen. Det gav värdefulla OS-kvalpoäng och inger också förhoppningar om en framskjuten placering på Åland.

- Jag hoppas och tror att hemmaplan gör att de kan prestera lika bra som i Quebec. Där visade Hannes och Stefan att de kan hålla en hög nivå i många matcher på raken. OS-hoppet lever i allra högsta grad och en framskjuten placering kan bli helt avgörande för ett OS-deltagande, säger Ulric Svensson,
förbundskapten för svensk beachvolley.

Svenskt uppstickarlag på damsidan

På damsidan är det Nora Tawhid Söderholm och Rivia Oliveira som representerar Sverige och får ses som en uppstickare i tävlingen.

– Det vore fel att ha för höga förväntningar på Nora och Rivia inför Paf Open. Men under året har de spelat flera internationella tävlingar och visat att de kommer ha möjlighet till en och annan skräll på Åland, säger Ulric.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-08-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer