Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

EM i beachvolley – Brinkborg/Gunnarsson på plats

I morgon, onsdag 10 augusti, startar Europamästerskapen i beachvolley i Kristiansand Norge. Det svenska hoppet står till Hannes Brinkborg/Stefan Gunnarsson som är på plats och laddar.

- Skönt att äntligen vara här. Nu ska vi plocka fram det bästa vi har och lite till, säger Stefan Gunnarsson som debuterar i EM-sammanhang.

Hannes Brinkborg har ett EM-deltagande sedan tidigare på meritlistan. 2008 tog han en 17:e-plats med Björn Berg.

- Hannes och Steve tillhör inte favoritskapet på något sätt, men det finns inget lag i Europa de inte har kapacitet att slå. De har blandat bra och mindre bra resultat den senaste tiden. Höjdpunkten var när de kom 5:a på World Tour i Quebec för tre veckor sedan. De var då det bästa laget från Europa. Det gäller att hitta formtoppen, säger förbundskapten Ulric Svensson.

Det är ändå andra lag som får finna sig i att vara favoriter till EM-guldet i år.

- 2009 års världsmästare Brink/Reckermann, Tyskland, tillsammans med Fijalek/Prudel, Polen, är Europas bästa lag hittills sett över hela säsongen. Men man kan inte räkna bort de förra Europamästarna Nummerdor/Schuil, Holland, även om de visat en vikande form den senaste tiden. Man måste också varna för Skarlund/Spinnangr, Norge, som alltid gör toppresultat på hemmaplan, säger Ulric.

Brinkborg/Gunnarsson coachas under EM av Anders Kristiansson. EM i Kristiansand är en del av OS-kvalet inför London 2012.

Sverige har inget damlag i EM 2011.

Några spännande veckor väntar Brinkborg/Gunnarsson. Nästa vecka, 16-21 augusti, spelas hemmatävlingen på World Tour, Paf Open, i Mariehamn på Åland.

Hela startfältet i EM 9-14 augusti 2011 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Fler nyheter

Publicerad: 2011-08-09

Senast uppdaterad: 2011-08-09

Visa fler nyheter

Sponsorer