Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Finalen ytterligare tre år i Halmstad

Just nu avgörs tourfinalen på Swedish Beach Tour för fjärde året i rad på Stora torg i Halmstad. Evenemanget har etablerat sig som ett välbesökt och årligen återkommande evenemang i Halmstads innerstad. Nu väljer Svensk volleyboll, Hylte Volleybollklubb och Halmstad & Co att förlänga samarbetet över ytterligare tre år vilket innebär att finalen på Swedish Beach Tour avgörs på Stora torg i Halmstad fram till sommaren 2014.

Swedish Beach Tour är den svenska elittouren i beachvolley där de bästa svenska spelarna gör upp om ära och prispengar i konkurrens med utländska toppspelare. Touren besöker 8-9 städer varje sommar och avslutas med en prestigefylld tourfinalen som sedan 2008 alltså avgjorts i centrala Halmstad. Swedish Beach Tour arrangeras av Svenska Volleybollförbundet i nära samarbete med den lokala arrangören Hylte Volleybollklubb.

- Halmstad är en klassisk svensk sommarstad nära havet och i Hylte VBK har vi en av landets mest välorganiserade arrangörer. Från Svensk volleyboll är vi mycket glada och tacksamma över att få utveckla Tourfinalen tillsammans med Hylte VBK och Halmstad & Co säger event- och marknadschefen Mattias Walfridsson.

Tourfinalen kommer 2012-2014 att ligga v33 vilket för 2012 innebär 15-18 augusti. Evenemanget kommer även fortsättningsvis att ligga centralt i Halmstad på Stora torg, något som gör evenemanget väldigt tillgängligt för besökarna.

- Evenemanget är populärt och efterfrågat av både boende och besökare i Halmstad och det är ett ypperligt sätt att förlänga sommarsäsongen säger Ann Johansson, chef för evenemang och möten på Halmstad & Co.

Den lokala arrangören Hylte VBK ser fram emot att få fortsätta utveckla Tourfinalen tillsammans med Svensk volleyboll och Halmstad & Co. Idéerna är många och man kommer b.la. titta vidare på hur man kan få in ungdomstävlingar i evenemanget och dessutom finns planer på att fylla arenan med aktiviteter även kvällstid efter att beachvolleymatcherna är slut.

- Vi är väldigt glada över att få chansen att utveckla Tourfinalen ytterligare tre år. Vi har många visioner och idéer för hur vi kan göra Tourfinalen till det största och bästa evenemanget inom Svensk volleyboll säger Leif Nilsson, mångårig ordförande i Hylte VBK.

TV-rättigheterna på Swedish Beach Tour innehas i år av SVT som kommer att livesända lördagens semifinaler och finaler i SVT Play, både webb och mobilt. Sändningarna finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-08-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer