Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Hannes och Steve vidare i EM

I beachvolley-EM i Kristiansand, Norge, gick Hannes Brinkborg/Stefan Gunnarsson under fredagen vidare till slutspelet, trots förlust mot Österrike i den avslutande gruppspelsmatchen. Nästa match, sextondelsfinal, spelas under fredagskvällen.

Müllner/Horst, Österrike, slog svenskarna med 2-0 (21-17, 21-18).

 

- En upp- och nermatch kan man säga. Jag missade några onödiga bollar i slutet av första set. I andra hade vi en ledning vi inte kunde hålla. Alexander Horst var mycket bra, säger Hannes Brinkborg.

 

Samtidigt vann tyskarna över schweizarna i tre set. Det innebär att tre lag slutade 1-2 i matcher, precis samma scenario som Hannes och Steve hade i VM i Rom tidigare i år. I de lägena är det bollräkning de tre lagen emellan som avgör.

 

Till skillnad från i VM hamnade Brinkborg/Gunnarsson den här gången på rätt sida om slutspelsstrecket.

 

Slutställningen i pool Q

 

1. Müllner/Horst, Österrike 3-0

2. Heyer/Chevallier, Schweiz 1-2

3. Brinkborg/Gunnarsson 1-2

---

4. Kaczmarek/Walkenhorst 1-2

 

Österrikarna avancerar direkt till åttondelsfinal, medan schweizarna och svenskarna spelar sextondelsfinal senare under fredagen.

 

- Hannes och Steve blir nu som sämst 17:e. En seger till och Sverige når bästa resultatet i EM sedan 2004, säger Sveriges förbundskapten Ulric Svensson.

 

Men en seger till kan sitta långt inne. Klockan 17, fredag, möter de Nummerdor/Schuil, Holland, tidigare Europamästare och ett av Europas allra bästa lag.

 

Alla resultat i EM finns här. Länk till annan webbplats.

 

Alla tabeller i EM:s gruppspel finns här Länk till annan webbplats..

Fler nyheter

Publicerad: 2011-08-12

Senast uppdaterad: 2011-08-12

Visa fler nyheter

Sponsorer