Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nilsson/Skoogh i U18-EM

Sveriges genom tiderna första deltagande i U18-EM i beachvolley inleddes under torsdagen. Spelarna Wilhelm Nilsson, Falkenberg, och Johan Skoogh, Hylte, är svenska representanter i Vilnius, Litauen. Läs vad coachen Ola Kvist skriver om inledningen.

Nilsson/Skoogh spelade två av sina tre gruppspelsmatcher under torsdagen. Ola Kvist skriver:

"Lottningen gav oss grupp F med Tyskland, Grekland och Finland som motstånd. I första matchen var det Tyskland som stod för motståndet. Under tisdagen hade killarna tränat mot dem med relativt gott resultat. Första matchen på centercourten betydde en hel del nerver - tyvärr mer svenska än tyska. Det blev 2-0 i set till Tyskland.

Sedan var det vila och planering inför en sen match emot Grekland. Grekerna är ett betydligt kortare lag på ca 180 cm båda två. Samtidigt är de mycket bollsäkra. Första set blev jämnt med många bollar som togs upp i försvar av Johan. Spelet fungerade helt enligt upplägget. Tyvärr fick grekerna, med fantastiskt bra försvar, upp två bollar och gick ifrån 19-19 till 21-19. Samtidigt som setet rann mellan fingrarna på killarna försvann lite av självförtroendet. Andra set blev inte lika jämnt och åter en förlust med 2-0.


Efter torsdagens matcher står det 2 vinster Tyskland, 1 vinst vardera för Finland och Grekland. Under fredagen är det dags för Finland. Vid vinst finns det chans till avancemang som tvåa eller trea i gruppen. Nu gäller full omladdning för nästa match."

 

Alla resultat i U18-EM finns här Länk till annan webbplats..

Fler nyheter

Publicerad: 2011-08-12

Senast uppdaterad: 2011-08-12

Visa fler nyheter

Sponsorer