Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Bra start för de svenska damerna

World Tour tävlingen Paf Open inleddes idag i Mariehamn på Åland, där två svenska damlag gjorde en riktigt bra prestation i kvalet. Åsberg/Rinnsland vann mot Österrike medan Larsson/Edebjörk tog hem första matchen mot Kanada.

- Det var så härligt att komma in och känna att vi gjorde en riktigt bra match mot Kanada. Vi kände inte till motståndarna alls innan, och gick in med inställningen att vi ska njuta av matchen och göra vårt allra bästa, sa en glad Kajsa Edebjörk.

Matchen mot Broder-Voth Kanada slutade 18-21, 19-21 till svenskorna.

Det är första gången Kajsa Edebjörk och Maria Larsson är med på en World Tour tävling. Och visst är det speciellt att vara nykomling och vinna allra första matchen.

- Vi har kämpat på Swedish Beach Tour hela sommaren, och det här blev en extra bonus, säger Maria Larsson.

Deras andra match var mot toppseedade Candelas-Garcia från Mexico.  Den slutade 2-0 till Mexico. 

- De var jätteduktiga, och släppte inte in oss i matchen. Vi saknade vårt lugn i avsluten, sa Maria.

Nära mot OS-spelare

Det andra svenska paret, Anna Åsberg och Anne Lie Rinnsland, spelade mycket bra och vann sin första match mot Österrike. På eftermiddagen mötte de systrarna Schwaiger, också de från Österrike. Ett damlag som tidigare spelat i maindraw och kom 5:a på OS i Peking. Första set spelade svenskorna riktigt bra och tog det till 24-22, i andra tog österrikarna över och vann med komfortabla 14-21.

Det här innebär att båda de svenska kvallagen som gick in i turneringen idag är ute ur Paf Open.

 - Vi tog chansen och spelade vårt spel, framförallt i första matchen. Den här erfarenheten tar vi med oss inför kommande säsonger. Det känns riktigt bra för självförtroendet, avslutar Kajsa Edebjörk.

Följ Paf Open här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Anne Lie Rinnisland och Anna Åsberg. Glada efter segern. Foto FIVB

Fler nyheter

Publicerad: 2011-08-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer