Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Hannes och Steve vann rysare på Åland

Hannes Brinkborg/Stefan Gunnarsson vann en dramatisk match över Clemens Doppler/Mattias Mellitzer, Österrike, på centercourten i Mariehamn under sena torsdagseftermiddagen. Vid 13-13 i tredje set blockade "Steve" ner Mellitzer två gånger om och förde svenskarna vidare i World Tour-tävlingen Paf Open.

- Det var svängigt kan man lugnt säga. Säkert kul för publiken, men för oss var det en ständig kamp mellan hopp och förtvivlan, säger Stefan Gunnarsson.

 

Hannes och Steve studsade alltså tillbaka efter inledningsförlusten mot Schweiz. Eftersom spelsystemet dubbeleliminering används på World Tour gäller nu vinna eller försvinna i varje match, och försvann gjorde därmed österrikarna.

 

Svenskarna tog första set efter att närapå ha tappat en stor ledning med 10-4, men höll undan till 21-19. I andra var det kamp hela vägen tills österrikarna ryckte åt sig setet med 21-18.

 

Tredje set började bedrövligt för svenskarna. Det stod 1-5 innan de lyckades kämpa sig tillbaka. Steve blockade bra större delev av matchen, och inte minst när det gällde som mest - vid 13-13 i tredje set.

 

- Killarna kämpade målmedvetet med att hålla sig till taktiken att plocka bort Mellitzers diagonalspike och de lyckades till slut. Jag är mycket imponerad av killarna. Inte av deras nivå, för den kan vara ännu högre, men av deras inställning och envishet som var på topp, säger Sveriges förbundskapten Ulric Svensson.

 

Wild card-laget Björn Berg/Daniel Andersson, det andra svensklaget i main draw, öppnade med förlust mot OS-guldmedaljörerna Todd Rogers/Phil Dalhausser, USA. Amerikanerna van med 21-17, 21-17. I andra matchen blev det förlust mot Lettlands Samoilovs/Sorokins med 21-12, 21-17.

 

Fredag klockan 09.30 lokal tid (08.30 svensk tid) möter Hannes och Steve USA i form av Pattersson/Keenan.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-08-18

Senast uppdaterad: 2011-08-18

Visa fler nyheter

Sponsorer