Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Fullsatt Beach Center på invigning

I helgen invigdes världens största beachhall – Beach Center – i Göteborg inför en fullsatt centercourt. De svenska OS-hoppen Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson spelade bra men föll i finalen mot regerande europamästaren Jonas Reckermann från Tyskland i par med spanjoren Javier Bosma. – Det är en underbar hall med skön sand och skön atmosfär som gör att det känns nästan som att spela utomhus, säger en imponerad Jonas Reckermann.

För Hannes och Stefan började Beach Blast med enkel vinst 2-0 i semifinalen mot det gamla OS-laget Björn Berg och Simon Dahl som återförenats till invigningen. I finalen ställdes de mot minst sagt meriterat motstånd i form av 2009 års världsmästare och regerande europamästaren Jonas Reckermann från Tyskland i par med spanjoren Javier Bosma, OS-silvermedaljör i Aten 2004.

Få misstag borgade för seger

Hannes och Stefan hängde med bra i början av första set men fick se Jonas och Javier rycka på slutet och vinna med 21-17. I andra set följdes lagen åt till 11-11 innan Jonas och Javier ryckte till sig en ledning med 14-11 och Hannes och Stefan tog en timeout. Trots visst taktiksnack så lyckades Jonas och Javier hålla ifrån och vinna med 21-15. 

– Vi hade förhoppningar om att kunna vinna inför en fullsatt centercourt som stöttade oss men Jonas och Javier spelade bra och gjorde väldigt få misstag. Nu laddar vi inför nästa säsong och siktar på att ta en OS-plats, säger Stefan.

Underhållande matcher inför entusiastisk publik 

I damklassen vann Tora Hansson och Camilla Nilsson, Malmö BC, finalen med 2-0 mot Kajsa Edebjörk och Anne-Lie Rininsland, GBC.

– Jättehäftig hall och väldigt roligt att få spela inför fullsatta läktare och så entusiastisk publik, säger Tora.

Tvåfaldige olympiern Simon Dahl var projektledare för Beach Blast och han var nöjd med helgen.

– Beach Center har överträffat folks förväntningar och helgen har överträffat våra förväntningar med en fullsatt centercourt och grymt underhållande matcher med världseliten, säger en glad Simon.

I mars började Göteborgs Beachvolley Club det världsunika bygget av världens största beachhall – Beach Center. Hallen innehåller 16 banor, 2500 ton uppvärmd sand, restaurang, relax och gym och är öppen både för medlemmar och allmänhet.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-11-07

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer