Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Karin Lundqvist gör succé i Brasilien

Beachvolleysäsongen är slut på Banco do Brasil, och svenska Karin Lundqvist har gjort en formidabel säsong på touren. Och lagom till den avslutande tävlingen lyckades hon tillsammans med sin partner Raquel Ferreira med en bedrift som en utländsk spelare aldrig tidigare har gjort – att komma till semifinal på Banco do Brasil.

- Det känns stort, och vi är otroligt nöjda och glada att vi lyckades klättra ytterligare ett steg och avsluta säsongen med personbästa, säger det svenska proffset Karin Lundqvist.

Det var på säsongens sista deltävling, i Fortaleza, som Karin och Raquel knep en fjärdeplats genom att spela fenomenalt bra under hela turneringen. De vann båda gruppspelsmatcherna och vann även kvartsfinalen mot Maria Clara/Carolina.

- Det var den härligaste vinsten, där vi vann första set, de tog andra och vi till sist vann tredje med 19-17.

I semifinalen och match om tredje pris blev det förluster, men tjejerna är mycket nöjda trots utebliven pallplats. De har nu uppnått ytterligare ett delmål, nämligen att ta sig till semifinal på den brasilianska touren, som klassas som världens främsta.

Tidigare under säsongen har Karin och Raquel tagit flera femteplatser på Banco do Brasil och i somras tog de SM-guld i Sverige och vann samtliga deltävlingar på Swedish Beach Tour. De har nu julledigt och återupptar träningen igen i Brasilien i början av januari.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-12-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer