Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Karin Lundqvist väljer svensk partner

Den svenska beachvolleystjärnan Karin Lundqvist har skaffat sig en svensk partner. Lundqvist, som firat stora triumfer som proffs i Brasilien den senaste tiden, ska i sommar spela på Swedish Beach Tour med Tora Hansson. – Det här är ett spännande steg framåt för svensk dambeachvolley, säger förbundskapten Ulric Svensson.

Karin Lundqvist, som tillhör Katrineholms Volleybollklubb, är Sveriges ojämförligt bästa spelare sedan hon och Angelica Ljungquist gick skilda vägar efter säsongen 2009.

Karin har spelat med brasilianska partners sedan dess, dels på den brasilianska touren Banco do Brasil Tour och på svenska Swedish Beach Tour. För så sent som en månad sedan gjorde Karin sensation genom att som utlänning nå semifinal i Banco do Brasil, världens bästa nationella tour.

I augusti 2011 gjorde Karin ett försök att spela Finnkampen tillsammans med Tora Hansson från Malmö BC. Det blev något överraskande seger över Finlands EM-bronsmedaljörer Erika och Emilia Nyström.
Det försöket verkar ha burit frukt, för nu väljer Karin att göra ett nytt, mera allvarligt försök att spela med Tora.
– Ja, jag ser verkligen fram emot att resa tillbaka till Sverige i sommar och spela med Tora, berättar Karin från sitt hem i Brasilien.

Förbundskapten Ulric Svensson:

– Det här är lite av ett genombrott för svensk dambeachvolley. Karin har hela tiden gjort det som är rätt för henne för att kunna spela på högsta möjliga nivå, men ska man spela internationellt krävs en partner från samma land. Att Karin nu väljer en svensk partner på Swedish Beach Tour hoppas jag är ett steg i den riktningen. Och Tora är ett spännande val.

Tora Hansson har de senaste tre säsongerna spelat med Camilla Nilsson. De utgjorde för några år sedan det svenska utvecklingslandslaget och har den senaste tiden uppmärksammats för sin miljösmarta beachvolleysatsning.

– Det är en ära att få spela med Karin. Jag kommer ta chansen att fokusera på de svenska tävlingarna ihop med Karin i år för att utvecklas maximalt. Att spela internationellt igen känns självklart för mig. Det är där jag vill vara i framtiden, säger Tora.

Karin Lundqvists blogg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tora Hanssons blogg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Foton: Anders Hansson

Fler nyheter

Publicerad: 2012-03-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer