Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tre steg fram och ett tillbaka för Hannes och Steve

Efter tre raka segrar för Brinkborg/Gunnarsson i beachvolleyns World Tour i Myslowice, Polen, blev det förlust mot de trefaldiga europamästarna Nummerdor/Schuil, Holland, under torsdagskvällen. ”Vi spelade bra”, berättar Stefan Gunnarsson.

Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson gick fram som en ångvält i de två kvalmatcherna och i första matchen i huvudturneringen. 6-0 i set och klara siffror var facit innan ett av Europas allra bästa lag stor på andra sidan nätet.

Svenskarna gjorde ett mycket bra första set mot Reinder Nummerdor/Richard Schuil men föll med 22-20.

- Vi spelade kanonbra i första. Vi hade många block och en bra sideout. Vi borde vunnit det setet, berättar ”Steve”.

I andra set blev det tvärstopp för svenskarna. Nummerdor/Schuil gick loss tidigt och vann andra med 21-8.

- Nummerdor var helt tokig i försvar i andra set. Det spelade ingen roll vad vi prövade. Han tog precis allt, berättar Gunnarsson.

Men tack vare dubbelelimineringssystemet lever svenskarna i allra högsta grad i World Tour-tävlingen i Polen. De har säkrat en plats som sämst 17:e, men har fortfarande chans att gå hela vägen.

I nästa match, kl 10.00 på fredagen, väntar återigen hemmanationen Polen, den här gången i form av Lusiak/Prudel. Centercourten alltså, framför vilt skrikande polacker.

- Det gick ju bra idag, så varför inte i morgon också, säger Steve med hänvisning till torsdagens första match, den mot Kadziola/Szalankiewicz.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-04-26

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer