Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Hannes och Steve 17:e i Polen

Det som började så lysande slutade bara okej. Det blev stryk mot Kosiak/Prudel i beachvolleyns World Tour-tävling i Myslowice, Polen, på fredagsförmiddagen. Polackerna vann med 21-19, 21-14 och Brinkborg/Gunnarsson slutade därmed på 17:e plats.

Efter 25:e-platsen i Brasilien förra veckan var tävlingen i Polen ett klart fall framåt för de svenska beachvolleystjärnorna som vann tre raka matcher innan det blev stopp.

- Det var ganska likt matchen mot Holland. Bra första set där vi stundtals förde spelet, men vi tappade krut i andra, berättar Hannes Brinkborg.

Polackerna var inspirerade av att får spela inför hemmapubliken på centercourten i ett soligt Myslowice, och den senaste tidens digra resande med tidsomställningar för svenskarna tog ut sin rätt i turneringens femte match.

- Vi spelade bra i första set, men det var varmt och jag var sliten, inget snack om den saken, säger Stefan Gunnarsson.

- De mötte ett mycket bra lag. Losiak är den största talangen Polen fått fram och Prudel har varit en av Europas bästa spelare de senaste åren. Under perfekta förutsättningar kan Hannes och Steve slå dem, säger Sveriges förbundskapten Ulric Svensson.

Asien nästa

17:e plats är ändå ett kvitto på att Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson är med i den kampen med de bästa lagen och nu väntar två World Tour Grand Slam-tävlingar i Shanghai respektive Peking kommande två veckor för svenskarna.

- Trots förluster i de sista två matcherna så känns det som att vi är tillbaka i slag och att våra skavanker på kropparna tidigare inte begränsar oss. Vi ser fram emot de kommande Grand Slam-tävlingarna, säger Hannes.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-04-27

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer