Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Stopp i Shanghai för svenskarna

Två jämna set räckte inte för Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson i kvalet under onsdagen. Det blir ingen main draw för dem i World Tour Grand Slam i Shanghai.

Stiekema/Varenhorst, Holland, blev för svåra i matchen om att gå in i huvudtävlingen och vann med 22-20, 21-18. Svenskarna tog därmed en officiell 33:e plats, och årets första missade kval är ett faktum.

- Det här är den unga säsongens hittills tyngsta förlust. Stiekema och Varenhorst är ett av de lag som Hannes och Steve vill hålla bakom sig, men mycket pekar ändå mot att de här holländarna går mot sin bästa säsong hittills. Förhoppningsvis gör även Hannes och Steve det, trots allt, säger förbundskapten Ulric Svensson.

Det blev annars en enkel seger under onsdagsmorgonen i Shanghai, Kina, för Brinkborg/Gunnarsson. De vann den första kvalmatchen mot Storbritanniens Weaver/Gooding med klara 21-12, 21-15.

En sak är säker, Brinkborg/Gunnarsson har vässat poängspelet, det vill säga block och försvar, till den här säsongen.

- Poängspelet var nyckeln till den segern, berättar Hannes Brinkborg.

Nu väntar sårslickning och omladdning inför nästa veckas World Tour-tävling som också det är en Grand Slam i Kina – i Peking närmare bestämt.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-05-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer