Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tungt för Hannes och Steve

Det går tungt nu för det svenska landslaget Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson. För andra veckan i rad åkte de ut i kvalet till World Tour Grand Slam i Kina. I Peking vann Binstock/Reader, Kanada, med 22-20, 21-14.

- Det var en frustrerande match. Vi hade en bra sideout och en plan hur vi trodde att de skulle spela och vad vi skulle göra åt det. De spelade som vi trodde, men ändå lyckades vi inte stoppa dem, berättar Stefan.

Det var redan i den första kvalmatchen, som spelades under onsdagsmorgonen svensk tid, som det tog stopp mot kanadensarna. Det som varit Hannes och Steves signum hittills den här säsongen, block och försvar, fungerade inte som det brukar.

- Vi tog alldeles för lite poäng på dem. Mycket tungt, säger Steve.

Förlusten innebär att två gyllene lägen att samla poäng i kampen om en OS-plats därmed har gått förlorade. Grand Slam-tävlingar ger extra mycket poäng.

Continental Cup väntar

Hannes och Steve får nu ladda om inför Continental Cup i Frankrike nästa vecka, vilket är det andra spåret att nå London-OS i sommar. I Continental Cup, som är en lagtävling, ställer Sverige upp med följande laguppställning:

Lag 1: Hannes Brinkborg/Stefan Gunnarsson

Lag 2: Petter Jonsson/Viktor Jonsson

Sverige möter Danmark i första matchen och vinnaren där möter Spanien eller Storbritannien om en plats i Continental Cup-finalen i juni. Når man bara dit, till finalen, finns alla chanser eftersom de lag som då redan nått till OS inte räknas in kampen om OS-platsen.

- I Frankrike borde vi ha precis lika stor chans som de vi möter att gå vidare. Hannes och Steve kan betydligt bättre än vad resultaten visat de senaste veckorna, och skulle Petter och Viktor överraska med någon seger, vilket de har alla förutsättningar att göra, så kan det här bli ganska roligt till slut i alla fall, säger förbundskapten Ulric Svensson.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-05-09

Senast uppdaterad: 2012-05-09

Visa fler nyheter

Sponsorer