Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

OS-kval i Frankrike och Schweiz

I morgon torsdag inleds fas 3 i beachvolleyns Continental Cup som också är kval till London-OS. De svenska herrarna, med Brinkborg/Gunnarsson i spetsen, spelar i Paris, Frankrike, medan de svenska damerna kvalar i Zug strax söder om Zürich i Schweiz.

Continental Cup är en lagtävling som har vissa likheter med tennisens Davis Cup, där land möter land. De länder som går vidare från den här veckans fas 3 spelar sedan finalen i juni som då gäller de slutgiltiga OS-platserna.

Det gäller att gå till final i fas 3 för att gå vidare.

- De svenska tjejerna i Schweiz har ingen gynnsam lottning direkt eftersom de möter Europas bästa land på damsidan, Italien, i sin kvartsfinal som spelas i morgon (torsdag). En seger där och vi har en praktsensation. Det vore onekligen väldigt roligt, säger Sveriges förbundskapten Ulric Svensson.

Danmark motståndare för Hannes o Steve 

För herrarna ser det lite mer hoppfullt. Herrarna möter Danmark i sin kvartfinal. Vinnarna där möter vinnarna mellan Spanien och Storbritannien i semifinal.

- Vårt läge är väl 50/50 mot Danmark. Vi känner dem väl och de känner oss väl. Deras förstalag Bo Söderberg och Anders Höyer kom 5:a på VM förra året och borde ses som favoriter, men vi har ändå en hygglig chans, säger Ulric på plats i Paris.

Svenska herrarna i Paris, Frankrike

Hannes Brinkborg/Sefan Gunnarsson

Petter Jonsson/Viktor Jonsson

Coach: Ulric Svensson

Svenska damerna i Zug, Schweiz

Anna Åsberg/Sofia Ögren

Tora Hansson/Camilla Nilsson

Coach: Mattias Magnusson

Fler nyheter

Publicerad: 2012-05-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer