Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Silver i Paris för beachsvenskarna

Det blev silvermedaljer runt halsen och en historisk framgång för både Hannes Brinkborg/Stefan Gunnarsson och svensk beachvolley när Continental Cup spelades i Paris i helgen.

- Aldrig tidigare har Sverige stått på prispallen i en internationell tävling på högsta nivå, säger beachvolleyns förbundskapten Ulric Svensson.

Efter segrar över Danmark i kvartsfinalen (3-2 i matcher) och Spanien i semifinalen (3-2) blev det förlust i finalen mot Polen under lördagen. Hannes Brinkborg/Stefan Gunnarsson bar det svenska laget med sju raka segrar, inklusive lördagens inledande finalseger över Polens Losiak/Kantor, 21-19, 21-17. Men mot Kadziola/Szalankiewicz tog den imponerande sviten stopp när polackerna vann med 24-22, 21-14.

- Jag tyckte vi hade första set. När det stod 21-21 kändes det som att vi skulle vinna. Men i andra set orkade vi inte riktigt, säger Hannes Brinkborg efter de tre dagarnas annars heroiska spel.

Eftersom Sveriges andralag Petter Jonsson/Viktor Jonsson förlorade båda sina matcher vann Polen finalen med 3-1 i Continental Cup i Paris.

- Det är alltid tråkigt att förlora, men vi nådde ändå vårt mål med den här tävlingen och det var att ta oss vidare till OS-kvalfinalen, säger Hannes Brinkborg.

Bästa laget i hela tävlingen

Sju raka segrar, om man räknar in de så kallade ”golden set”, gör laget Brinkborg/Gunnarsson till det enskilt mest vinstrika i hela tävlingen.

Annan härlig svensk statistik från tävlingen visar att samtliga fem tie-breaks (alltså avgörande set) som Brinkborg/Gunnarsson spelade vann de med i genomsnitt fem poängs marginal.
- I vissa avseenden har Hannes och Steve den här veckan nått upp till höjder de aldrig varit på förut. Stefans block i avgörande lägen och Hannes försvar genomgående i turneringen har varit världsklass, säger Ulric Svensson.

Det är senare i juni som Continental Cup Final spelas i Turkiet med de åtta bästa länderna från Europa. En till tre OS-platser finns då att spela om.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-05-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer