Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachsommaren igång på allvar

I helgen startar Back to the Beach med sin första deltävling i Apelviken i Varberg. Över hundra lag är anmälda och samtidigt spelas en stor ungdomstävlig som anordnas av Veddige Volleybollklubb.

- Det är alltid lite spänt men samtidigt otroligt roligt när vi väl kommer igång. Det känns dessutom extra kul och bra i år då vi fått in nya krafter i form av Elina Andersson-Hellberg och Sofia Gunterberg som jobbar på stränderna i sommar, säger projektkoordinator Stefan Bernholm.

Med stranden som arbetsplats

Stefan, eller Stiffe, startade Back to the Beach för sex år sedan och har varit på stränder och arrangerat tävlingar sedan dess. En av de mest bisarra händelserna var när ett stort vitt tält lyfte och flög iväg i den hårda blåsten på Tylösand för några år sedan. Det vill Stefan undvika i år, och har därför mindre tält som är bättre förankrade.

Domarutbildning samtidigt 

Domare som ska döma på Swedish Beach Tour i sommar utbildas i Apelviken och döma på centercourt i helgen. Apelviken är den första av totalt åtta deltävlingar. Med 24 banor kommer det att sjuda av beachvolley hela helgen.

- Stranden är en fantastisk arbetsplats, och människorna som spelar beachvolley är så härliga. Det är helt enkelt det ultimata jobbet särskilt när det är vackert väder.

Resultat och spelschema Apelviken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fler nyheter

Publicerad: 2012-06-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer