Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Uppladdning inför OS-kval

Det svenska beachvolleylandslaget Hannes Brinkborg och Steve Gunnarsson laddar med träning på hemmaplan efter sju tuffa veckor på tävlingar jorden runt. Nu laddar de om till World Tour i Italien nästa vecka och det viktiga OS-kvalet i Alanya i midsommarhelgen.

- Det känns riktigt bra att vi kunnat träna på hemmaplan. Vi behövde också lite ledigt för att fokusera inför kommande veckor, där OS-kvalet i Turkiet är den viktigaste tävlingen för oss. Därför har vi valt att avstå från att spela på World Tour i Moskva den här veckan, säger Hannes Brinkborg.

I Alanya, Turkiet kommer åtta lag att spela om den åtråvärda OS-platsen. Vinnaren kvalar in direkt till OS i London, medan tvåan och trean går vidare till World Cup som spelas veckan efter midsommar.

- Det är oväntat och roligt att vi gått så långt att vi är med i finalspelet inför OS. Vi har inte varit tillräckligt stabila under alla World Tour tävlingar under våren, däremot gjorde vi mycket bra ifrån oss i Paris i semifinalen på Continental Cup, som är skälet till att vi nu får spela finalen. Nu vet vi att det är i Turkiet vi måste prestera, säger Hannes.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-06-08

Senast uppdaterad: 2012-06-08

Visa fler nyheter

Sponsorer