Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

17:e för Hannes och Steve i Rom

Sent på fredagskvällen, samtidigt som första halvlek av Sverige-England i fotbolls-EM, spelade Sverige-Lettland i beachvolleyns World Tour Grand Slam i Rom. Men det blev ingen svensk kväll i Italien. Brinkborg/Gunnarsson förlorade och slutade därmed 17:e.

En seger och en förlust blev facit sista dagen av Hannes Brinkborgs och Stefan Gunnarssons tredagarsäventyr i Rom. Efter segern mot danskarna Bo Söderberg/Anders Höyer i den sista gruppspelsmatchen väntade Samoilovs/Sorokins, Lettland, i den första slutspelsmatchen.

På centercourten inledde svenskarna med tre raka poäng i egen serve och därmed 3-0, men ilskan över den starten tände letterna. Det blev ett tufft första set där ledningen växlade flera gånger. I andra seglade Samoilovs/Sorokins iväg med några poäng och vann till slut matchen med 22-20, 21-17.

- Hannes och Steve borde faktiskt ha vunnit första set, men studsarna, nätberöringarna och fingerslagsbedömningen var detaljer som påverkade spelet lite för mycket. De hade behövt det setat för att kunna vinna, säger Sveriges förbundskapten Ulric Svensson.

17:e-platsen är trots allt Hannes och Steves bästa Grand Slam-resultat i år.

- Ja, det här var ett klart fall framåt. Tre segrar i Rom lovar gott inför nästa veckas OS-kval i Turkiet, säger Ulric.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-06-15

Senast uppdaterad: 2012-06-15

Visa fler nyheter

Sponsorer