Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige 5:a i Europa

Det blir inget olympiskt spel 2012 för Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson. Men 5:e bästa land i Europa är inte fy skam för det svenska beachvolleylandslaget.

Under självaste midsommarafton inleddes Continental Cup-finalen i Alanya, Turkiet, med Europas åtta bästa länder. Sverige seedades åtta och inledde därmed mot förstaseedade Holland.

Sveriges andralag Petter Jonsson/Viktor Jonsson gjorde ett starkt andra set, men tappade som väntat mot EM-silvermedaljörerna Emiel Boersma/Daan Spijkers i inledningsmatchen. Plumpen kom när Hannes och Steve förlorade mot Hollands andra lag Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen.

Hannes och Steve kom sedan igen starkt i den tredje matchen och hade 12-12 i tredje set innan EM-silvermedaljörerna avgjorde till 15-13 och därmed 3-0 i matcher.

- Det känns otroligt tråkigt och tomt att möjligheterna till OS är över. Vi bjuder faktiskt upp till bra beachvolley stundtals och även Petter och Viktor visade framfötterna, berättar Hannes Brinkborg.

Efter två års spel i Continental Cup slutar därmed Sverige på en mycket fin delad 5:e-plats av alla beachvolleyländerna i Europa.

- Det är egentligen helt fantastiskt. Äran ska gå till Hannes och Steve som bar Sverige på sina axlar med osannolika sju raka segrar i Continental Cup-semifinalen i Paris i våras, säger Sveriges förbundskapten Ulric Svensson.

I övrigt innehar Petter Jonsson nu ett fint svensk rekord med fyra deltaganden i Continental Cup - av fyra möjliga. Det är han ensam om bland landets beachvolleyspelare.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-06-22

Senast uppdaterad: 2012-06-22

Visa fler nyheter

Sponsorer