Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Hög motivation trots uteblivet OS-spel

Efter förlusterna i Turkiet och därmed missad OS-plats för det svenska beachvolleylandslaget blickar nu Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson framåt mot flera intressanta Grand Slam turneringar på World Tour den närmaste tiden.

- Det blev en tung midsommarafton när vi blev utslagna och därmed missade den sista möjligheten att ta en OS-plats i London. Men, dagen efter fokuserade vi på annat och nu blickar vi istället framåt, säger Hannes Brinkborg.

Spel på Swedish Beach Tour 

Han och Steve vilar några dagar innan träningen drar igång igen. I planeringen ligger nu de tre välorganiserade och omtyckta World Tour tävlingarna i Gstaad, Berlin och Klagenfurt. 

- Dessutom hoppas vi kunna vara med på Swedish Beach Tour också i sommar. Det vore riktigt roligt om vi kan vara med på touren, det är härligt att spela här i Sverige. 

Hannes menar att han och Steve har utvecklats rejält under året som gått med bra träning både i Sverige och utomlands.

- Det känns väldigt skönt att vi vet att vi blivit bättre. Vi gjorde också bra ifrån oss i Turkiet mot Holland, men det var trist att vi inte lyckades knyta ihop spelet i slutet. Nu är vi motiverade till att genomföra en bra säsong och lyckas i de kommande tävlingarna på World Tour, säger Hannes Brinkborg.

Gratulationer till vårt grannland 

Vilka tog då OS-platsen? Jo, våra grannar från Norge knep förstaplatsen med minsta möjliga marginal i i golden set i Continental Cup, och Skarlund-Spinnangr åker därmed till London i slutet av juli . Startfältet i OS är nu klart, så när som på de två sista platserna, som delas ut i helgen, vid World Cup i Moskva.

- Det blev ett riktigt dramatiskt slut för norrmännen, som vann mot Holland i golden set med 16-14. Riktigt roligt för Norge, som har gjort en mycket bra säsong så här långt, avslutar Brinkborg.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-06-26

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer