Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Jämna finaler på tourstarten i Göteborg

På herrsidan blev det IKSU-paret Björn Berg/Nejc Zemljak som vann årets första herrfinal på Swedish Beach Tour. På damsidan tog Karin Lundqvist, Katrineholms VK, sin 14:e seger i rad – den allra första tillsammans med Tora Hansson, Malmö BC. Efteråt blev det autografskrivande för svenskorna.

- Det känns fantastiskt kul att vi vann. Det var en bra och rolig match, många jämna bollar och dueller. Systrarna Rohkämper är duktiga, kul att få internationellt motstånd!, säger Tora Hansson.

Publiken trivdes i solen och höjde stämningen avsevärt på den jämna och välspelade damfinalen. Den jämnaste på mycket länge på touren med bra tryck på Kanaltorget i Göteborg.

Pressade lägen för svenskorna

- Vi behöver spela i pressade situationer för att vinna. Det känns fantastiskt roligt, vi har bara tränat ihop i fem veckor, och mycket återstår givetvis för oss för att nå ännu längre. Vi behöver jobba på jämnheten, men det tar givetvis ett tag. Det var en jämn och bra kamp mellan oss och Rohkämper, jättekul att få möta dem, säger Karin Lundqvist.

På herrsidan blev det samma vinnare som i Göteborg i fjol, nämligen rutinerade Björn Berg som spelar sin andra säsong tillsammans med Nejc Zemljak, båda för IKSU i Umeå. Paret tog fyra av åtta segrar förra året och inledde året med en seger, efter en gastkramande final, där första set gick ända till 27-25, innan setbollen kunde slås in av IKSU-paret.

- Vi fick kämpa ordentligt i den här matchen, sa Nejc Zemljak efteråt.

Det blev en mycket jämn match, där det nykomponerade paret Mattias Magnusson och Daniel Andersson stod för ett mycket bra motstånd med flera dueller och roliga bollar.

- Riktigt roligt och fantastiskt att få komma hit till Göteborg och spela, känns givetvis kul att vinna här, säger Björn Berg.

Den kanske gladaste vinnaren för dagen var Tora Hansson på damsidan, som vann debuten med Karin Lundqvist.

- Jag själv står för fysen, tränare Wesley för träningen och glädjen, Karin för självförtroendet och Mattias Magnusson för tekniken på träningen i vinter. Det känns riktigt roligt, avslutar Tora.

A. Rohkämper /J. Rohkämper - Hansson/Lundqvist 1-2 (19-21, 21-18, 13-15)

Andersson/Magnusson - Berg/Zemljak 0-2 (25-27, 18-21)

Alla resultat på www.swedishbeachtour.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-07-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer