Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Main Draw i Klagenfurt för Hannes/Steve

Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson kvalade på onsdagen in i Klagenfurts World Tour Grand Slam genom en rysarseger i hög värme i den avgörande kvalmatchen mot tjeckerna Kufa/Hadrava med 16-14 i tredje set.

Hannes och Steve inledde kvalturneringen på ett övertygande sätt genom att vinna den första kvalmatchen på självaste centercourten mot hemmaspelarna Hupfer/Leeb med 21-11, 21-16.

 - Vi hade ett tiotal svenska fans på läktaren och det hjälpte oss mycket. De var så entusiastiska att de överröstade hemmapubliken, så det är bara att tacka och ta emot, säger Hannes Brinkborg.

Segertåget fortsatte mot tjeckerna som överraskande hade slagit ut italienarna Ingrosso/Ingrosso i sin första match. Mot svenskarna tog tjeckerna första set, men Brinkborg/Gunnarsson vann till slut med 17-21, 21-11, 16-14.

 - Det var en grym kämpainsats och det var sjukt varmt. Vi började bra och ledde med fyra poäng, men sideouten började svaja så vi tappade första set. I andra var vi stabila och hade bra poängspel, säger Hannes.

I tredje set hade tjeckerna två matchbollar, men svenskarna vände 12-14 till 16-14.

 - I tredje hade ingen någon ledning som var större än två poäng. Många bra försvar, men det var Steves block som ledde till uddamålsvinst, avslutar Hannes.

 Main Draw inleds under torsdagen.

 - Härligt att de kvalar in i världens bästa World Tour-tävling. Utan den svenska klacken hade det kanske inte varit någon huvudtävling för Hannes och Steve, säger Ulric Svensson, svensk förbundskapten.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-07-18

Senast uppdaterad: 2012-07-18

Visa fler nyheter

Sponsorer