Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Fjolårsmästarna utslagna

Björn Berg och Nejc Zemljak, som bara har förlorat tre set på hela sommarens Swedish Beach Tour, förlorade åttondelsfinalen i eftermiddags och är därmed ute ur SM. Fjolårsmästarna blev utslagna av Göteborgskillarna Josef Pernholm och Henrik Andersson.

- Det går inte att beskriva hur glada vi är. Vi älskar att få spela på centercourt och här hade vi ett fantastiskt publikstöd, sa Josef Pernholm direkt efter matchen.

Gratulanterna efteråt var många, som hade trotsat vädret och stannat kvar under matchbollarna på slutet då himlen öppnade sig och regnet öste ner. Publiken bjöds på en fenomenalt spännande match, då Berg/Zemljak hade inte mindre än fem matchbollar i andra set innan göteborgarna till slut vände och vann setet med 28-26.

Tredje set bjöd också på en spänning som få vill missa. Berg/Zemljak låg länge under med tre poäng innan de vände och tog ledningen. De fick en ytterligare matchbollschans innan Pernholm/Andersson satte matchbollen till 16-14.

- Det är underbart, vi känner bara glädje nu när vi faktiskt tog de chanser som gavs. Det var en välspelad match i många lägen från båda lagen, där vi kände att vår sideout stämde bra. Nu ska vi ladda om inför kvartsfinalen, sa Pernholm.

Berg/Zemljak - Pernholm/Andersson 1-2 (21-16, 26-28, 14-16)

Resultat beachvolley-SM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-07-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer