Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tät herrfinal gav nya Svenska mästare

Roland Bergdahl och Esdras Oliveira heter de nya Svenska mästarna i beachvolley. De vann en jämn final mot Viktor Jonsson och Petter Jonsson, med bra tryck på läktarna på Skrea strand i Falkenberg.

- Det känns riktigt bra, det är svårt att förstå att vi vunnit SM-guld, sa en glad och närmast överraskad Roland Bergdahl efter matchen.

Han har inte spelat med sin partner Esdras Olivieira så länge, men paret har kommit att bli samspelt och blivit allt bättre under SM.  Efter gårdagens skräll då fjolårsmästarna och förhandstippade toppspelarna Björn Berg och Nejc Zemljak blev utslagna var spekulationerna många om vilka som skulle knipa guldet. Göteborgskillarna Josef Pernholm och Henrik Andersson som skrällde i går blev i morse utslagna i kvartsfinalen och försvann därmed från guldstriden. Även uppsaladuon Kjell Jonsson och Lawrence Montas blev utslagna i semifinalen. För Roland Bergdahl innebär dagens finalvinst ett första SM-guld.

- Jag började tänka vid matchbollarna, men sedan fortsatte vi bara att fokusera på spelet. Jag tycker att matchen var välspelad av båda lagen. När jag mötte Petter och Viktor i Göteborg i början av sommaren spelade de inte lika bra som nu. Kul att det blev en bra match också för publiken, avslutar Roland Bergdahl.

Herrfinal:
Roland Bergdahl/Esdras Oliveira (Västerbergslagens VBK/Bromma KFUK-KFUM)- Viktor Jonsson/Petter Jonsson (Beachhallen BVC/KFUM Karskrona) 2-1 (21-19, 19-21, 15-11)

Fler nyheter

Publicerad: 2012-07-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer