Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

OS-stjärnorna klara för Paf Open

Paf Open avslutar den svenska beachsommaren på damsidan och fem av de sex främsta lagen i OS i London kommer till Åland i slutet av augusti. - Vi är än en gång oerhört stolta och glada över att kunna presentera världens absolut bästa lag på plats på Paf Open, säger Simon Dahl, Tournament Director för Paf Open.

Tvåfaldiga OS-guldmedaljörerna Misty May-Treanor och Kerri Walsh från USA anmälde sig i sista stund till Paf Open på Åland och kryddade ytterligare ett redan starkt startfält. Redan tidigare fanns regerande världsmästarinnorna Larissa och Juliana från Brasilien anmälda vilket innebär att två av de främsta guldfavoriterna kommer till Paf Open. 

- Vi har fantastiska funktionärer som är oerhört duktiga på att ta hand om spelarna här på Åland. Det är en viktig faktor som gör att de kommer tillbaka år efter år, säger Simon.  

Utmanare från Sydamerika och Europa

Men det finns starka utmanare. Världsfyrorna Talita och Antonelli från Brasilien och 2009 års världsmästarinnor Jennifer Kessy och April Ross från USA är just nu i London och slåss om medaljerna. Om knappt en månad kommer de till Åland och är medaljfavoriter även där. Främsta europeiska utmanare lär bli Marta Menegatti och Greta Cicolari från Italien som anses vara ett av få lag från Europa som verkligen kan utmana Kina, USA och Brasilien om medaljerna i OS i London. 

- Vi hoppas givetvis att OS i London bidrar till att dra upp intresset för beachvolley och Paf Open. De som tittar på sändningarna inser nog snabbt att beachvolley är världens fest och här på Åland får vi ju dessutom chansen att avsluta sommaren med en sån fest. Jag hoppas att vi får fullsatta läktare och en riktig kanonavslutning på beachsommaren här på Paf Open, säger Simon.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-08-03

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer