Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Berg tog sin elfte tourfinal titel

Legendaren Björn Berg tillsammans med sin slovenske partner Nejc Zemljak tog hem tourfinalen i år igen på Swedish Beach Tour när finalspelet avgjordes inför fullsatta läktare på Stora torg i Halmstad. Damfinalen vanns av Karin Lundqvist/Tora Hansson.

I herrfinalen kunde Björn Huitfeldt och Simon Ekbäck Nordström inte stå emot rutinerade Björn Berg tillsammans med Nejc Zemljak utan förlorade i två raka set med (17-21, 11-21).

Damfinalen vanns, inte helt överraskande, av Karin Lundqvist och Tora Hansson som medverkat på samtliga tourstopp i år och enbart missat första platsen vid ett stopp som man förlorade mot sina motståndare i finalen Anna Åsberg/Sofia Ögren.

Finalen vann Karin och Tora med 2-0 (21-18, 21-14). Vid Finnkampen i fjol vid PAF open fick Karin frågan vilken partner hon ville spela med och hon valde då Tora och efter det så har de valt att spela tillsammans med väldigt bra resultat. Karin åker redan imorgon till Brasilien för fortsatt spel på den brasiljanska touren som börjar om ca 3 veckor. Vi önskar henne lycka till med spelet !


Swedish Beach Tour tackar nu för sig för i år.

 

Alla resultat från tourfinalen i Halmstad finns här Länk till annan webbplats.

Matcher och klipp från SVT Sports sändningar finns på SVT Play Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-08-18

Senast uppdaterad: 2012-08-18

Visa fler nyheter

Sponsorer