Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Mångårig beachvolleykapten slutar

Han har varit med på två olympiska spel, konstruerat spelsystemet för beachvolleyn i OS och rest flera varv runt jorden med landslagen. Nu slutar förbundskaptenen i beachvolley, Ulric Svensson. – Vi har haft många fina stunder tillsammans, och självklart kommer jag att sakna beachvolleyn framöver, säger Ulric Svensson.

Beslutet att sluta nu efter säsongen har varit klart länge. Under tio år totalt har han varit förbundskapten, med de mest intensiva åren i början av 2000-talet, då han jobbade på heltid med seniorlandslagen på herrsidan. De första åren jobbade han med OS-spelarna Björn Berg och Simon Dahl.

- Jag ansvarade för sponsorer, de mediala delarna, statistik, taktik och kontakter med andra coacher och spelare. Jag byggde tillvaron för att spelarna kontinuerligt skulle kunna vara med på World Tour och OS.

De gjorde ett åttiotal internationella tävlingar tillsammans de första fem åren. Förutom de två olympiska spelen blev det även totalt 3 VM och 6 EM för Ulrics del.

De sista fem åren har arbetet varit i mindre omfattning, då han samtidigt har bildat familj och flyttat. Från att ha varit med i sanden de första åren har han de sista åren haft en mer organiserande funktion. Planen var att stödja Hannes Brinkborg och Steve Gunnarsson hela vägen till OS. Nu blev det inget deltagande i London för svensk del.

- Beachvolleyn har gett mig oerhört mycket, men nu går jag vidare med andra utmaningar, säger Ulric Svensson.

- Ulric har under många år varit en bra resurs för Svensk volleyboll. Den roll han haft kommer att förändras då vi inte kommer att behöva en förbundskapten framöver. Det lutar mer åt att vi behöver förbundstränare in i organisationen. Hela vår landslagsorganisation är satt under lupp där vi kommer att se omstruktureringar, säger Svenska Volleybollförbundets ordförande Saffet Eraybar.

 


Fler nyheter

Publicerad: 2012-09-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer