Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nya möjligheter med beachvolleyhall

Nu är sanden från Vättern på plats och näten i tre färger ligger redo att sättas upp. I Falköping satsar kommunen och Svensk volleyboll på beachvolley med en ny hall. Falköpings kommun har investerat 16 miljoner i hallen, som skapar nya möjligheter för alla elever på Riksidrottsgymnasiet.

- Oj, vad fint det kommer att bli. Det här känns riktigt kul! Vi kommer definitivt att hänga här. Det är skön sand också, känns härligt runt fötterna.

Förstaårseleverna Emma Larsson och Ludvig von Sydow står i den mjuka sanden inne i hallen för första gången. En traktor forslar in sand, medan flera byggjobbare färdigställer omklädningsrummen och caféet.

450 ton sand och söderhavsstrand

Drygt 450 ton sand hämtat från Baskarp finns på 750 kvadratmeter, där tre planer kommer att inrymmas. Ena långväggen täcks av en heltäckande vepa som tar betraktaren till en söderhavsstrand med ljusblått hav. En glasvägg skiljer beachvolleyhallen och caféet. Utanför hallen ligger Odenbadet. Beachvolleyhallen får därmed en perfekt inramning intill Riksträningscentrum och gymnasiet.

”En beach i Falköping”

- Det här lyfter kommunen – vi är ju glada över att ha volleybolleliten här och då är det en utveckling att låta dem spela beachvolley också. Dessutom kommer fler att kunna använda hallen. Nu har vi en beach här i Falköping, säger kommunens byggledare Stefan Danielsson.

Framgångsrik modell utökas

Alla elever på Riksidrottsgymnasiet kommer att få spela både beachvolley och volleyboll under första läsåret. Sedan kommer de kunna specialisera sig på en av grenarna. Riksidrottsförbundet har gett grönt ljus och utökat antalet platser till totalt 72.

- Den framgångsrika modellen som vi arbetar efter inom volleybollen kommer att utökas och även omfattas beachvolley. Det här blir ett lyft för svensk volleyboll. Vi kommer att kunna erbjuda eleverna goda förutsättningar att sikta mot internationell beachvolley, säger Jeanette Jonsson, verksamhetschef på Riksträningscentrum i Falköping.

Filmade intervjuer Länk till annan webbplats.


Fler nyheter

Publicerad: 2012-11-26

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer