Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Karin och Tora siktar mot OS

Sveriges främsta beachvolleypar Karin Lundqvist och Tora Hansson kommer att satsa tillsammans med mål att kvalificera sig i OS i Rio de Janeiro 2016. Paret kommer att presentera satsningen i Katrineholms kommun under onsdagen.

- Jag tycker det känns otroligt spännande att första steget mot vår OS-dröm, Rio de Janeiro 2016, börjar här i Katrineholm, säger Karin Lundqvist, som spelar för Katrineholms Volleybollklubb.
Hon har spelat på den brasilianska touren, Banco do Brasil, under hösten, där hon gjort många fina placeringar. I sista tävlingen för hösten, som var i just OS-staden Rio de Janeiro, kom hon fyra tillsammans med sin brasilianska partner Shaylyn. Banco do Brasil klassas som världens främsta beachvolleytour, där Karin är ensam Europé att delta.

Regerande svenska mästare

Tora Hansson, som spelar för Malmö Beachvolley Club har också varit i Brasilien och tränat tillsammans med Karin under hösten. De två började spela tillsammans på Finnkampen i augusti 2011, och tog sedan SM-guld och vann tourfinalen 2012. Nu satsar de vidare tillsammans med främsta mål att ta sig till OS 2016.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2012-12-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer