Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Vad händer inom beachvolleyn?

Förbundsstyrelsen sammanträdde fredag den 5 april. Huvudfrågan var den olustiga situationen med att Svenska Volleyevent AB saknar ledning och att stor osäkerhet råder om beachvolleyverksamheten inför sommaren.

Samtliga ledamöter i styrelsen i Svenska Volleyevent AB, Sveab, har valt att lämna sina uppdrag på grund av att de upplevt att de inte haft förbundsstyrelsens förtroende. Tidigt 2012 slutade VD för att gå vidare till nytt jobb. Eventbolaget står alltså utan ledning.

När det gäller situationen i bolaget anser förbundsstyrelsen att det är både problematiskt och mycket tråkigt att Sveabs styrelse avgått. I ett gemensamt uttalande skriver förbundsstyrelsen:

”Situationen är mycket olustig och vi är bekymrade över att bolagsstyrelsen nu avgått. Värdefull kompetens försvinner i och med detta. Det känns väldigt ledsamt att vi inte kunnat samspela bättre. Det här är absolut ingen önskvärd situation. För de misstag vi i förbundsstyrelsen gjort ber vi om ursäkt. Vi önskar att läget hade varit ett annat och att Sveabs styrelse hade fortsatt. Nu får vi tacka den avgående bolagsstyrelsen för ett bra arbete där de lagt ner ett stort engagemang, vilket vi också meddelat dem personligen.”

I den tidigare bolagsstyrelsen satt Christoffer Thibblin, Anders Kristiansson, Bengt Olsson, Bo Holmgren, Simon Dahl och Ola Kvist.

På förbundsstyrelsens möte i fredags beslutades att en ny bolagsstyrelse skulle tillsättas. I den ingår Saffet Eraybar, Margareta Moqvist, Madeleine Eriksson, Bengt Andersson och Ola Kvist.  Diskussionerna på mötet handlade primärt om vad som bör göras med beachvolleyn på kort sikt, under sommaren 2013. När det säkrats blir nästa fråga vad som ska göras med bolaget på längre sikt. Förbundsstyrelsen beslutade att primärt fokusera på att arrangera SM 2013. Bolaget ska även jobba för att arrangera fler beachvolleytävlingar på högsta nivå. Planerna för sommaren kommuniceras så snart de är färdiga.

Svenska Volleyevent AB (Sveab) är Svenska Volleybollförbundets helägda event- och marknadsbolag. Bolaget ansvarar för Svensk volleybolls övergripande evenemangs- och marknadsfrågor och driver bland annat Swedish Beach Tour.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-04-08

Senast uppdaterad: 2013-04-08

Visa fler nyheter

Sponsorer