Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Swedish Beach Tour i sommar

Nu har flera efterlängtade pusselbitar fallit på plats inför Swedish Beach Tour i sommar. SM kommer att spelas i två etapper och det blir ytterligare tourstopp i Båstad, Helsingborg och Halmstad. Förhandlingar pågår också med fler arrangörer.

Inför sommaren har ett nytt koncept för Swedish Beach Tour arbetats fram för att touren ska bli hållbar ekonomisk för både arrangörer och Svensk volleyboll.

- Tack vare en grundlig översyn av SBT från bl.a. den tidigare styrelsen och oss tjänstemän sedan förra sommaren har vi kunnat ta fram ett nytt hållbart koncept. Det innebär att upplevelsen ska bli lika bra som tidigare för spelare och publik. Vi är också glada över att föreningarna är beredda att ta större ansvar för eventproduktionen och därigenom kunna arrangera sommarens tävlingar på touren, säger Tom Englén.

Skillnaden ligger istället i att det blir en enklare inramning, med exempelvis enklare resultattavlor och namnskyltar. Även kringarrangemang kan se olika ut beroende på lokala förutsättningar.

Spelschema:

Båstad 5-7 juli – arrangör: Örkelljunga VK

Helsingborg, Fria Bad: 12-14 juli – arrangör Örkelljunga VK i samarbete med IFK Helsingborg

Falkenberg, SM etapp 1: 30 juli - 4 augusti - arrangör Falkenbergs Volleybollklubb

Malmö, SM etapp 2 (endast seniorer): 9-11 augusti – arrangör Malmö Beach i samarbete med Malmö BC.

Halmstad, tourfinal, 15-17 augusti – arrangör Hylte/Halmstad Volleybollklubb

SM i två etapper

SM i alla klasser, från veteraner och mix till seniorer och ungdomar, kommer att arrangeras i Falkenberg vecka 31. De åtta främst placerade seniorspelarna på dam- respektive herrsidan i Falkenberg kommer att göra upp i en andra etapp av SM som spelas i Malmö vecka 32.  Två etapper för seniorerna med andra ord.

Svenska Volleyevent, som tidigare drivit Swedish Beach Tour, kommer att stänga kontoret i Umeå. Personalen som jobbat där, Tom Englén slutar för att gå vidare till nytt arbete, och istället kommer touren att bedrivas av en projektledare Jakob Birgersson, som finns på Svensk volleybolls kansli i Stockholm.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-04-17

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer