Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Landslaget i Österrike

Efter World Tourtävlingen i Argentina är nu Stefan Gunnarsson och Hannes Brinkborg på plats i Österrikiska Baden för att spela på Europatouren. Även de svenska damlagen Karin Lundqvist/Nina Grawender samt Camilla Nilsson/Tadva Yoken satsar på tävlingen i Österrike.

- Det känns bra att komma iväg efter vår insats i Argentina. Det var ett fall framåt när vi kvalade in i huvudturneringen där. Det var riktigt gott att vinna över brassarna Bruno och Pedro som är ett av de bästa brasilianska lagen på den nationella touren, säger Stefan Gunnarsson.

I Argentina tog sig Brinkborg/Gunnarsson in i huvudturneringen genom att vinna över Argentina och Chile. Väl i huvudturneringen var det gruppspel i fyrlagsgrupper, där Sverige hamnade i en jämn grupp och lyckades inleda med vinst mot fjärdeseedade Bruno/Pedro. Brassarna lyckades sedan gå hela vägen till semifinal. Men, för Sveriges del slutade vinsterna där och Brinkborg/Gunnarsson slutade fyra i gruppen.

Poäng inför EM och VM

Nu är det istället siktet inställt på Baden Matsers i Österrike, för att ta värdefulla poäng inför säsongens mål; att kvala in till både VM och EM i sommar.

- Vi är laddade, trots att det inte är optimalt att ha en lång resa tur och retur till Argentina i kroppen. Att vår resväska med bl.a. matchkläder inte har kommit tillbaka till Sverige har skapat en del extra utmaningar. Men, det känns ändå bra, ska bli riktigt kul att spela i Österrike. Vi fick mersmak efter Argentina, avslutar Stefan Gunnarsson.

Följ tävlingen i Österrike via CEV, Europeiska Volleybollförbundets hemsida. Kvaltävlingarna startar torsdag.

Herrar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Damer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-05-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer