Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Bra energi gav bra resultat

På U23 VM i Polen var inte mindre än tre svenska lag med. Allra bäst gick det för Kristin Lind och Sara Hellgren som kom på 17:e plats i det starka startfältet.

- Vi har spelat väldigt bra mot ett tufft motstånd, allra mest nöjda är vi med vinsten över Schweiz, där vi vann i tredje och avgörande set med 15-13. Det var en helt fantastisk känsla efteråt, när vi insåg att vi har möjlighet att slå bättre rankade lag och lyckas, säger Sara Hellgren.

Det blev två vinster i huvudturneringen för Hellgren/Lind. Förutom Schweiz besegrades även Kenya innan det tog stopp mot Litauen.

- Jag och Kristin tränar väldigt mycket tillsammans, vilket är en förutsättning för att kunna spela bra ihop när det verkligen gäller. Vi hade massor av energi i varje match och gav aldrig upp trots underlägen. Det känns viktigt att bära med sig för framöver, säger Sara Hellgren.

Utöver Lind/Hellgren var även Anniken Rådström och Matilda Skagerberg med på damsidan, och Christofer Lewin och Wilhelm Nilsson på herrsidan. De slutade på 25:e respektive 37:e plats.

Alla resultat på tävlingen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-06-10

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer