Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Gunnarssson-Brinkborg inleder VM med skräll mot OS-fyror

I en match som varade i 58 minuter och gick till ett avgörande set, efter att det holländska 7:e-rankade paret tog ett rafflande jämnt andra set, lyckades Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson ta den allra första matchen som spelades i detta VM.

Det 42:a rankade svenska laget skulle på pappret ha svårt mot OS-fyrorna samt flerfaldiga EM-mästarna Nummerdor-Schuil (NED), och visst var resan inte enkel men till slut stod alltså svenskarna där med vad som måste betraktas som en otrolig prestation och en skräll därtill.

Stefan Gunnarsson fick de flesta servarna på sig och spelade mycket stabil servemottagning samt varierade sig i anfall för att ställa till det för holländarna. Det var ett jämnt set och inte förrän de sista bollarna lyckades de svenska grabbarna ta kommando och dra ifrån mot en komfortabel 21-18 vinst.

Andra set var inte lika lyckat till en början då svenskarna låg under med 6-10 och fick slå ur underläge. Mot slutet av andra kom dock svenskarna tillbaka in i sin rytm men lyckades trots många bra chanser inte skaffa matchboll, men siffrorna 25-27 till motståndarna säger ändå en del om att det var en tuff kamp.

Det tredje och avgörande setet var även det jämnt till en början, men när det gällde som mest klev Hannes Brinkborg fram och spelade ett bländande försvarsspel som vändes till bra anfall, och till slut kunde vinnarsiffrorna skrivas till övertygande 15-11.

Rasmus Jonsson som är på plats kommenterar;

- Det var ett fantastiskt sätt att inleda turneringen på, Hannes och Steve har vunnit över mycket bra lag tidigare, men att göra det i första matchen i ett VM är givetvis stort. Samtidigt får man inte glömma bort att detta är den första matchen av tre gruppspelsmatcher så man kan inte ta ut någonting i förskott.

Imorgon möter svenskarna 18:e-rankade Böckermann-Urbatzka från Tyskland.