Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Gunnarsson-Brinkborg föll på mållinjen

En match som var lika jämn som gårdagens slutade med minsta möjliga marginal, 13-15 i avgörande set, med tysk vinst

I och med gårdagens skrällvinst visade Gunnarsson-Brinkborg att formen sitter där den ska, och i den andra matchen ställdes de mot ytterligare ett formstarkt lag, tyska Böckermann-Urbatzka.

- Det var en mycket jämn tillställning, där matchbilden liknade gårdagens på många sätt. Vi öppnar starkt för att sedan tappa lite i andra och sedan är det tight om pinnarna i tredje, skillnaden låg i den ledningen vi tog i tredje set förra matchen, säger Hannes Brinkborg.

Tillfälligheter som avgör

På lika många matchminuter som förra matchen fick svenskarna denna gång se sig besegrade av tyskarna som haft en stark säsong i år. Denna gång var det tillfälligheter som avgjorde. Hannes förklarar:

- När lagen följs åt på det sättet som vi gjorde i tredje blir det ofta det lag som lyckas hålla kyla och satsa offensivt som vinner. I detta fall avgjorde en offensiv servemiss av oss som efterföljdes av en tung och offensiv tysk serve till deras fördel.

Siffrorna skrevs till (18-21, 21-19, 15-13). För våra svenska killar är det bara att komma igen som gäller då sista gruppspelsmatchen spelas imorgon, en vinst där är avögrande för hur gruppställningarna blir och slutspelet lottas. Imorgon möter de schweiziska 31:a-rankade Gabathuler-Weingart, vi önskar Hannes och Steve stort lycka till.

Länk till FIVB:s bilder Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-07-03

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer