Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Två svenska lag i EM i beachvolley

Det svenska herrlandslaget i beachvolley, Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson, är redo för EM i Klagenfurt, Österrike. Även det svenska damlaget Nina Grawender och Karin Lundqvist har i sista stund kvalificerat sig.

- Det känns fantastiskt roligt att få representera Sverige. Vi hade verkligen inte räknat med att kvalificera oss till EM, men nu ser vi fram emot det här. Vi kommer att fokusera på att spela vårt spel och komma upp i vår höga nivå som vi visat att vi har tillsammans, säger Karin Lundqvist, på väg till Österrike.

Hon och Nina Grawender är ett relativt nykomponerat lag, som satsar internationellt och har OS i Rio 2016 som sitt långsiktiga mål. Under sommaren har de b.la. spelat i Ryssland och Schweiz, och har tagit så många rankingpoäng att de nu är med i EM.

De svenska herrarna Brinkborg och Gunnarsson landade i Klagenfurt i lördags, efter att ha spelat World Tour i Long Beach, USA. Där slutade de på 17:e plats, efter att ha gått vidare från gruppspelet:

- Det känns bra att vi på den sista tävlingen inför EM tog oss ur gruppen och gick vidare. Det är också vårt mål här på EM att komma vidare från gruppen. Just nu är det extremt varmt här, med temperaturer på uppemot 40 grader. Då känns det extra bra att vi hunnit vänja oss vid värmen under de två senaste tävlingarna i Serbien och USA, säger Stefan Gunnarsson.

EM avgörs i gruppspel, med damerna som inleder på tisdag och herrarna på onsdag.

Allt om EM i Klagenfurt, Österrike Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-07-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer