Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Meriterande niondeplats

Svenska beachvolleylandslaget Karin Lundqvist och Nina Grawender slutade på en meriterande nionde plats i världstourtävlingen Phuket Open i Thailand. - Vilken turnering! Vi är verkligen glada att kunna avsluta säsongen så här, och vi är väldigt stolta över varandra och våra insatser, säger Karin Lundqvist.

Det var en turbulent vecka för svenskorna i Phuket, som först förlorade sin kvalmatch, men sedan fick plats i huvudturneringen via lottning. Väl där kom de tvåa i sin grupp och vidare till slutspel där de mötte grekiskorna  Vasiliki Arvaniti och Panagiota Karagkouni i första rundan.

Arvaniti-Karagkouni kom på femte plats i EM i somras, men nu var Karin och Nina bättre och vann med 2-1 i set.

I andra rundan blev amerikanskorna Emily Day och Summer Ross för svåra trots att Karin och Nina krigade sig till vinst i första set, 26-24. I tredje och avgörande set hängde svenskorna med till 9-9, men sedan hade amerikanskorna marginalerna på sin sida och vann matchen.

Placeringar i Kina och Thailand

- Det har varit två riktigt bra veckor. Först en 17:e plats i Grand Slam i Xiamen och nu en 9:e plats på Phuket Open. Det känns helt fantastiskt att vi vårt första år tillsammans har spelat mot världens bästa lag och slagit flera lag som är bättre rankade än vi, säger Nina Grawender.

Med OS i Rio som mål

- Som lag har vi utvecklats väldigt bra under året. Jag har ju en del rutin från internationellt spel och att Nina redan under sitt första år på touren har visat att hon hör hemma i den här miljön gör mig väldigt stolt. Förutom erfarenhet har vi spelat till oss rankingpoäng som ger oss tillträde till turneringar nästa säsong, säger Karin Lundqvist.

- Tillsammans med vår coach Wesley Pinheiro har vi ett vinnande team för framtiden och målet om att spela OS som första svenska damlag känns faktiskt fullt uppnåeligt, avslutar Karin.

Alla resultat i Phuket Open Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fler nyheter

Publicerad: 2013-11-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer