Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolleyfantaster planerar ny hall

Ägarna till The Beach i Södertälje vill utöka och bygga en rejäl anläggning i Flemingsberg i södra Stockholm, där det ska sjuda av beachvolleyspel året runt.

- Vi gör det här för att vi älskar sporten och ser att det finns ett stort kundunderlag i området, säger David Cabrera som tillsammans med Mattias Magnusson vill se till att bygga den nya hallen.

2006 invigde de The Beach i Södertälje med åtta banor inomhus där träning och tävling varvas med företagsaktiviteter.  Men, efter bara sju år har de vuxit ur anläggningen och vill bygga nytt och samtidigt skapa förutsättningar att spela utomhus.

- En av de stora vinsterna med den nya anläggningen är att få en kombinerad inomhus- och utomhusanläggning. Vi vill kunna erbjuda organiserad verksamhet året runt och det är svårt då vi saknar utebanor i dagsläget. I Flemingsberg får vi utebanor i direkt anslutning så all infrastruktur så som omklädning, duschar, toaletter, datorer, servering, gym finns, säger David.

Planprocess pågår

Byggstarten kan tidigast ske under andra kvartalet 2015. Avtal finns tecknat med Huddinge kommun och detaljplanearbetet pågår och beräknas vara klart om ungefär ett år.

- Vi har kommit långt i processen, men man får ha respekt för att det här är en demokratisk process där många instanser ska få säga sitt, bl.a. Vägverket, närliggande kommuner, sakägare m.fl.

På den platsen som hallen är tänkt att ligga finns nu kolonilotter, som behöver flyttas.

Varför vill ni bygga hallen just i Flemingsberg?

- Det är ett område som expanderar och har tusentals studenter från Karolinska, KTH och Södertörns Högskola. Vi ser stora möjligheter att det finns en bra kundkrets där. Dessutom är det närmare Stockholm och goda kommunikationer med bara en kort promenad från pendeltågsstationen i Flemingsberg.

Vad händer med hallen i Södertälje om anläggningen i Flemingsberg byggs?

- Vi vet inte. Anläggningen i Södertälje är vår bebis, som vi lagt ner mycket tid och kraft på som vi vill kunna leva kvar. Samtidigt är svårt att få två anläggningar så nära varandra att gå runt rent kommersiellt.

Hur går tankarna hos er nu om projektet?

- Det känns väldigt spännande och roligt förstås. Vi vill verkligen göra detta, och det finns många som är positiva. Våra nuvarande kunder som bor i Stockholm får betydligt enklare att ta sig till oss samtidigt som Flemingsberg inte är så långt från Södertälje, där vi har en bra kundkrets också, avslutar David Cabrera.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-11-07

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer