Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Landslaget inspirerade elever på RIG

Det svenska beachvolleylandslaget höll i helgen en mycket uppskattad föreläsning och träning för elever på Riksidrottsgymnasiet i Falköping. Nina Grawender och Karin Lundqvist vill inspirera unga talanger och pappa dem till att komma vidare och nå långt i karriären. Lyssna även på radioinslag i P4, som var på plats i Falköping.

- Vi är otroligt glada att vi möttes av så hungriga elever där vi kunde se deras glöd för beachvolley. Vi hoppas att vi kunde förmedla våra erfarenheter och kunskap som vi har om proffslivet, säger Nina Grawender.

”Jag blev så motiverad”

Under lördagen fick eleverna på Riksidrottsgymnasiet en föreläsning av landslaget om vad det innebär att vara proffs. Nina och Kari såg många talanger när de föreläste med devisen ”Dröm stort och satsa på att förverkliga din dröm”. En av eleverna som lyssnade, ställde frågor och var med under träningen i beachvolleyhallen efteråt är Diana Lundvall, som går i tvåan på gymnasiet.

- Jag blev så motiverad av att bara få träffa dem och lyssna på allt de har att säga. Det var en bra genomgång och vi fick en jättebra träning med dem. De ville verkligen ge oss allt de kunde för att hjälpa oss att komma vidare, säger Diana.

Berättar om med- och motgångar

Hon är glad över att få möta förebilder, som både är duktiga i sin idrott och vill förmedla sina kunskaper. Dessutom berättade landslaget om motgångar och skador, och hur de hanterat det.

- De berättade om skador och hur man måste kämpa vidare och aldrig ge upp. Det var kanske den viktigaste biten för mig att ta till mig. Det gäller att kämpa, och att lyssna på personer i omgivningen som ger energi och uppmuntrar en. Det motiverade mig ännu mer!, säger Diana.

Lyssna på intervjun i Radio Skaraborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bilderna nedan, foto: Paulina Nilsson och Emelie Hedenberg
Fler nyheter

Publicerad: 2013-11-18

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer