Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Spanien övermäktiga i EM

Sveriges damlandslag, Karin Lundqvist och Nina Grawender, ställdes i den andra matchen i EM i Italien 2014 mot gruppens topprankade lag, Spanjorskor Liliana – Baquerizo. Ett storspelande Spanien kunde bekvämt spela hem matchen med 2-0 i set. Hoppet om avancemang lever dock vidare efter att Ryssland slagit Frankrike.

Det var en sån där dag när ingenting ville gå som det var tänkt. Det var helt enkelt uppförsbacke från start till mål. Förutsättningarna var goda, en behaglig morgon med sol och lagom temperatur. Bara den ihållande vinden som störde den vackra bilden. Uppvärmningen såg fokuserad ut och förra veckans match med tre jämna set mot just Liliana – Baquarizo bäddade för revanschlusta.

Sämsta möjlig start

Spanien hade dock annat i åtanke och med hjälp av den fördelaktiga motvindssidan så stormade de fram till 7-0 en ledning. Efter sidbytet så får Sverige igång lite av sitt eget spel och tar en side out och två poäng innan Spanien återtar initiativet vilket resulterar i sidbyte 4 - 10 och teknisk timeout 6-15. Trots bra inställning och hårt slit i några långa bollväxlingar så tar ett oerhört fokuserat Spanien med tydlig strategi, bra kontroll och få misstag hem setet med 12-21. 

Tufft även i andra set

Spaniens storspel fortsätter i det andra setet. Sverige har stora svårigheter att få någon stabilitet i det egna servemottagningsanfallet och då hjälper inte stundtals fint block och försvarsspel mot ett lag som för dagen spelar så taktiskt skickligt och fokuserat som Spanien. Siffrorna i det andra setet skrivs till hela 21-5 och det är bara att konstatera att det var just en sån dag - en dag att glömma.

God möjlighet till avancemang

Trots dagens stora besvikelse så lever hoppet om avancemang vidare genom att Ryssland slog Frankrike lätt i den andra gruppspelsmatchen. Detta innebär att det imorgon blir en helt avgörande match mot Frankrike om avancemang till slutspel. Fransyskorna som är ett nykomponerat lag har sett ostadiga ut i båda sina tidigare matcher och chanserna måste anses som goda.

- Nu har vi inget att förlora utan skall gå in och ge allt för vinst och avancemang imorgon. kommenterar en beslutsam Karin.


Sveriges nästa match:

Torsdag förmiddag 5/6 mot Bonnacossi – Longuet, Frankrike (tid ej fastställd vid publicering)

För övriga resultat se Europeiska Volleybollförbundets CEV:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2014-06-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer