Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Två svenska lag i Stavanger Grand Slam

Nu är det klart att det blir två damlag som är med när det är dags för FIVB World Tour gör sitt stopp i norska Stavanger; Camilla Nilsson och Tadva Yoken samt landslaget Karin Lundqvist / Nina Grawender.

Efter ett uppehåll är den uppskattade spelplatsen Stavanger tillbaka igen på spelschemat för World Tour. För fjortonde gången blir det en tävling i norska Stavanger den 24-29 juni 2014. På damsidan blir Sverige väl representerat. 

-

Det känns otroligt roligt att båda våra främsta damlag tar plats i Stavanger. Camilla och Tadva går in i kvalet medan Karin och Nina startar direkt i huvudturneringen. Stavanger har alltid varit ett populärt stopp på World Tour och det är glädjande att den är tillbaka på schemat och att det i Norden återigen finns en turnering av världsklass där man på nära håll kan se de bästa spelarna, säger landslagschef Hannes Brinkborg.

OS-kval - Continental Cup i England 

Men, redan under midsommarhelgen är det dags för Continental Cup i Bournemouth i England, där båda lagen Karin och Nina samt Tadva och Camilla är med. Continental Cup i England är en del i OS-kvalet inför OS 2016 i Rio.

-

Continental Cup utgör en av vägarna för att kvalificera sig till OS i Rio 2016 och det är så klart viktigt att vi försöker ta till vara på alla chanser som erbjuds oss. I nuläget är förhoppningen att bli topp två i England och på så vis ta sig vidare till nästa års kval utan att behöva delta i omspel senare i höst. Chanserna får ses som goda. De lag som kvalificerar sig till OS via World Tour rankingen får inte delta i de avslutande rundorna under 2016 och det öppnar upp för överraskningar, avslutar Hannes Brinkborg.

Följ OS-kvalet i Bournemouth 21-22 juni Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följ Grand Slam i Stavanger 24-29 juni Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fler nyheter

Publicerad: 2014-06-10

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer