Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Main Draw i Long beach

Två kvalmatcher med tufft motstånd och två vinster senare så tog sig Karin och Nina till en efterlängtad Main Draw i Asics world cup of Beach Volleyball, i Long Beach. Gruppspelet går nu vidare under onsdagen och torsdagen¨.

Motig start men stark återhämtning och avslutning

Det rutinerade grekiska laget Arvaniti – Tsiartiani började starkt i den första matchen och kontrollerade första set med tryggt och beräknande spel. Siffrorna skrevs till 21-16. I det andra setet så lyckades Sverige ta sig in i matchen, ta kommandot och dominera hem setet till 21-12. Det tredje setet påbörjades som det andra setet avslutades, med bra försvarsspel som tar Sverige till Ledning 5-0. Grekland skapar direkt kontakt och den lilla ledningen försvinner så sakteliga. Sverige lyckas dock ta poäng när det som bäst behövs och den jämna matchen slutar 15-13 i svensk favör.

Tuffaste tänkbara  motståndet för Main Draw

I den sista kvalomgången ställdes damlandslaget mot mycket meriterat motstånd i form av systrarna Salgado från Brasilien. Stabilt spel inledningsvis ger en jämn matchbild och efter den tekniska timeouten så lyckas Sverige få till ett ryck genom bra serve och försvar. Ett ryck som inte bara skapar en eller två utan fler poängs avstånd och sen hålls till setvinst 21-16.

Det andra setet börjar jämnt men med en knapp svensk ledning till följd av fortsatt bra poängspel. Ett par skakiga sideout och svårt att kapitalisera på bra försvar gör att Brasilien går upp i ledning efter den tekniska timeouten. Ett servess krymper avståndet till två bollar men setboll Brasilien kan inte undvikas. Ett långt rally slutar i svensk poäng och sen kliver Nina fram och avgör med två raka poänggivande block när det ehövs som mest och vinst 22-20, 2-0 i set är ett faktum. Glädjen över att ha tagit sigt till Main Draw genom två kvalificerade vinster går inte att ta fel på.

Det verkar som att den spellediga veckan givit resultat och nu hoppas vi på ytterligare framgångar i Main Draw där man som sista rankande lag i huvudtävlingen ställs mot Bansley/Pavan från Canada, Menegatti/Orsi Toth från Italien och favoriterna och hemmahoppen Walsh/Ross från USA.

 

Dagens Matcher:

08.30 (17.30 svensk tid) Karin/Nina - Walsh/Ross USA
15.10 (21.10 Svensk tid) Karin/NIna – Bansley/Pavan CAN

 

Resultaten hittas här Länk till annan webbplats. på Internationella Volleybollförbundets FIVBs hemsida

Streaming finner man här Länk till annan webbplats. av den första matchen

Se Karin och Nina här Länk till annan webbplats. uppmärksammas på FIVBs hemsida

 

 

Fler nyheter

Publicerad: 2014-07-23

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer